Het bestuur van SPIE

Het bestuur van SPIE bestaat uit een aantal vrijwilligers die samen 1 doel voor ogen hebben, het organiseren van het mooiste evenement in de regio.

Het bestuur in vergadering

Het bestuur komt iedere maand bij elkaar om te vergaderen. Dit gebeurt op de thuishaven van de stichting. Al in oktober beginnen zij al weer te denken aan een nieuwe race. Elke nieuw idee, wordt vaak eerst afgekeurd, waarna een nieuw en vaak beter idee wordt geboren. Het moeilijkste, en dit kost minimaal een vergadering of drie, is de keuze voor het thema. Om een nieuw thema te bedenken, moet het bestuur met vele dingen rekening houden: Hoe kan je je praam aankleden? Is er een sport bij te bedenken, voor de sportavond? Zijn er posten te bedenken met opdrachten. Alles moet wel bij het thema passen. Als het thema geboren is, wordt het verder uitgewerkt. De route wordt gepland en gevaren en daarna natuurlijk enkele malen veranderd om tot de conclusie te komen dat de eerste route toch eigenlijk de beste was. De opdrachten worden getest. Want niets is erger dan een opdracht die niet leuk is.

Dan eind juli komen de vrijwilligers in actie, zijn krijgen te horen wat voor opdracht ze hebben bij hun post. Soms weten zij iets leukers te bedenken, of een aanvulling.  Hier krijgen zij de vrije hand in, maar het bestuur moet alles eerst goed keuren, anders mag het helaas niet.  Er moet wel altijd op de veiligheid gelet worden.

Rond eind augustus komt het bestuur er altijd weer achter, dat er toch nog een hoop werk verzet moet worden. Het bestuur draait dan op volle toeren en vlak voor de race valt alles als puzzelstukjes in elkaar.

Van links naar rechts; Arnaud Brouwer, Heike Pouw, Bart Maarse,  Rosanne Vergoossen, Bram Baardse, Jolien Gijse en Sebastiaan Ramp